Tinerii contează!

 

O creștere economică susținută și favorabilă incluziunii poate conduce la progres, poate crea locuri de muncă decente pentru toți și poate îmbunătăți nivelul de trai. 

COVID-19 a perturbat miliarde de vieți și a pus în pericol economia globală. Fondul Monetar Internațional (FMI) se așteaptă la o recesiune globală la fel de rea sau mai rea decât în ​​2009. Pe măsură ce pierderile de locuri de muncă cresc, Organizația Internațională a Muncii estimează că aproape jumătate din forța de muncă globală riscă să-și piardă mijloacele de trai.

Tot mai mulți români vor să plece la muncă în străinătate, o arată cele mai noi date. Din luna ianuarie și până în octombrie 2019, două milioane de români au aplicat pentru oferte de locuri de muncă din alte țări.

Cei mai interesați de joburile din străinătate sunt românii cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani care au aplicat în primele 10 luni ale anului 2019 la peste 850.000 de oferte de locuri de muncă.

Pe locul doi sunt cei mai tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani ce au aplicat în aceeași perioadă la 450.000 de oferte.

Foarte aproape de primele categorii se regăsesc cei cu vârste între 36 și 45 de ani cu peste 380.000 de aplicări.

 

Comentarii