Cultural
  • 19-09-2022

🍞A reprezentat un eveniment plin de cunoaştere, în cadrul căruia o parte din coordonatorii platformei Voluntariat Braşov, au avut parte de ocazia fantastică de a acumula informaţii noi, cu privire la arta străveche a gastronomiei. Aceştia au putut învăţa despre felul în care produsele alimentare se transformă în hrană delicioasă, dar şi secrete din spatele cortinei, cu privire la felul în care o afacere este administrată.

🥖O parte din momentele preferate ale coordonatorilor, după spusele acestora, au fost: realizarea unei pizza cu propriile lor mâini, procesul de apariţie al rondelelor, descoperirea istoriei şi a felului în care a apărut ,,Brutăria simplu”, şi făcutul adorabilelor turte. Astfel, aceştia şi-au dezvoltat cunoştinţele, cu privire la felul în care o afacere este construită bucată cu bucată, asemenea unei pizze autentice, dar şi în materie de alimentaţie, atât benefică unui stil de viaţă corect, cât şi pe placul papilelor gustative.

Pentru a afla mai multe informații despre felul în care s-au simțit coordonatorii noștri, le-am adresat unei părți dintre aceștia o serie de întrebări:

1.Cum ai descrie experiența avută, în cadrul evenimentului ,,Casa Simplu"?

 @e_aly924:O experiență unică. Am avut posibilitatea să învăț mai multe despre administrarea unei afaceri de succes, și susținerea afacerilor locale.

@raluca_jc:  A fost super fain, a fost o activitate relaxantă și distractivă. Adică, am făcut un fel de mini pizza și am făcut forma la pâine.

@callme._.bogdy: Una interesantă, practica în care ne-au explicat şi învăţat lucruri noi, nu numai despre brutărie, ci şi despre anteprenoriat.

2. Care a reprezentat pentru tine cea mai interesantă parte?

@e_aly924: Pentru mine cea mai interesantă parte a fost crearea pâinii, alături de brutarul de la ,,Casa Simplu" și de ceilalți voluntari.

@raluca_jc: Niciodată nu m-am gândit neapărat, cât de multă muncă e necesară, ca să faci produse de patiserie. Și mi s-a părut super interesant să văd cu câtă pasiune lucrau oamenii respectivi. Și părea așa ușor, când o făceau ei, și când a trebuit să fac eu o formă la pâine; cred că a mea era cea mai urâtă. 😭 Mi s-a părut foarte fain, și că preferă să dea mai mult pe produse, ca să știe sigur că sunt naturale și că nu sunt stropite, cu nu știu ce chimicale.

@callme._.bogdy: Când am început să lucrăm cu aluatul.

3. Ce cunoștințe noi ai acumulat, după întreaga experiență?

@e_aly924: Am invățat mai multe despre administrarea unei firme, și despre procesul de producție al pâinii tradiționale cu maia, de la achiziționarea materiilor prime, până la produsul finit.

@raluca_jc: Am învăţat mai multe despre afaceri, cum se începe una, ne-a dat sfaturi. A zis şi că a folosit fonduri europene, şi că dacă vrem să ne deschidem o afacere şi nu avem fonduri suficiente, recomandă varianta asta.

@callme._.bogdy: Despre accesarea fondurilor europene.

4. A avut gust bun mâncarea încercată acolo?

@e_aly924: Nu am decât lucruri bune de spus, despre gustul produselor pe care le-am încercat.Toate au un fost foarte bune!

@raluca_jc: Daaa, i-am dat o pâine şi dirigului, şi a zis că i-a placut mult .:))

@callme._.bogdy: Da.

😊Per total, putem spune că evenimentul a reprezentat un real succes, din care coordonatorii au învăţat multe lucruri utile: atât despre gastronomie, antreprenoriat, cât şi despre munca în echipă, răbdare şi înţelegere!

💙Dacă îţi doreşti să ai, la un moment dat, oportunitatea de a avea parte de o experienţă asemănătoare, platforma Voluntariat Braşov este la câteva apăsări de ecran distanţă. Noi te aşteptăm cu braţele deschise şi pâinea în cuptor! 

 

Comentarii