Clasa: Moderator
Inițial, mă gândeam ca prima postare din cadrul topicului ,,Voluntariatul în cinematografie”, să aibă în vedere arhicunoscuta serie de filme memă ,,Twilight”, dar m-am gândit că există posibilitatea de a naște polemici cu privire la care tabără este mai bună: tabăra vampirului Edward, sau cea a vârcolacului Jacob. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, declar faptul că echipa Edward este cea câștigătoare, fără drept de apel. [Dar, dacă sunteți de părere că merită să scriu un articol pe această temă, în care să dezbatem munca voluntară pe care Edward o face când o salvează pe Bella, din nenumăratele sale situații fără logică în firul narativ, puteți să-mi spuneți acest lucru într-un comentariu.]
Apoi, mi-a răsărit în minte una dintre seriile mele preferate cu super-eroi, și mai exact trilogia ,,The Dark Knight”, a regizorului care de mic a îmbrățișat jocul cu ideea de timp, Christopher Nolan. Cu siguranță vom mai vorbi despre o sumedenie din filmele sale, precum ,,Memento”, ,,Interstellar”, ,,Inception”, ,,Dunkirk” etc. Simt că întreagă trilogie merită un articol amplu, la care să lucrez chiar câteva săptămâni, ca un omagiu adus actorului geniu, Heath Ledger. De asemenea, mi-aș dori să fac și o paralelă cu filmul apărut anul acesta ,,The Batman”, pentru a înțelege esența din spatele acestui personaj cunoscut și iubit. Era să uit să menționez faptul că actorul care are rolul principal în filmul ,,The Batman", este același care îl joacă pe vampirul Edward, și anume actorul Robert Pattinson.
Astfel, m-am întors la origini, și am avut de ales între două serii dragi mie, și anume ,,Harry Potter” sau ,,Avatar Aang”. După îndelungi introspecții avute în duș, m-am hotărât că având în vedere data calendaristică la care ne aflăm, ,,Avatar Aang” este o serie mult mai potrivită, prin prisma faptului că îmi place să vizionez filmele ,,Harry Potter” în apropierea Crăciunului, sub o pătură pufoasă, și cu o cană bună de ciocolată caldă.
Așa că, iată-ne aici, discutând despre ilustra serie animată ,,Avatar Aang”, pe care o spun cu toată sinceritatea că am văzut-o de treisprezece ori de-a lungul vieții mele. Pentru a vă putea introduce în magnificul univers al acestei serii, am să vă las intro-ul, pe care Katara, unul dintre personajele importante ale serii, îl narează: Intro ,,Avatar Aang"
Acum că știi ceea ce a dus la crearea acestui serial, îți voi explica felul în care acțiunea se dezvoltă în primul episod. Avem doi frați, pe Katara și Sokka, din tribul Sudic al apei. Katara este singura din tribul ei care mai poate controla apa, restul fiind omorâți de către soldații poporului focului. Cei doi frați, aflați la pescuit, au parte de o mică ceartă, prin intermediul căreia Katara ajunge să taie cu puterea apei un iceberg imens.
Șoc și groază, cei doi găsesc un tânăr, alături de bizonul său zburător, pe nume Appa, în iceberg. Ca să nu mai lungim evidentul, respectivul tânăr este Aang, următorul avatar în linia descendenței, provenit dintre nomazii aerului. Printr-o extorsiune a unui degajament, ca să mă exprim poetic, Aang va ajunge să atragă atenția poporului focului, mai exact pe a lui Zuko, anormal de atrăgătorul fiu al lordului focului, Ozai, care vrea cu înverșunare să își recapete onoarea în fața tatălui său, prin capturarea și omorârea avatarului. De aici, vom trece printr-o serie de trei sezoane de aventuri, care acumulează în total șaizeci și unu de episoade.
Având în vedere faptul că te-am introdus în această fantastică lume ficțională, cred că este timpul să vorbim și despre momentele de voluntariat care se regăsesc în serial. În primul rând, nu avem cum să nu vorbim despre faptul că Aang se antrenează pe întreg parcursul acțiunii, spre a-l învinge pe lordul Ozai, învățând să controleze toate cele patru elemente. Practic, având singurul scop acela de a aduce pace în rândul oamenilor, el se antrenează, învață să controleze apa, pământul și focul, neașteptând nimic în schimb. Apoi, nu avem cum să nu discutăm despre profesorii lui Aang, cei care îl ajută să învețe să stăpânească elemente. Pe parcursul întregii acțiuni Aang își face o mulțime de prieteni, dar și de dușmani, astfel putându-se observa paradigma prin care personajele care reprezintă binele nu vor decât pacea generală, iar cele care reprezintă răul, au un scop necurat în spatele acțiunilor lor. De asemenea, aș vrea să precizez faptul că Iroh, unchiul lui Zuko, mi se pare un exemplu bun de urmat, prin prisma felului în care se raportează la persoanele din jurul său. Aproape mereu calm, mereu încearcă să îi ajute pe cei din jurul său, oferind sfaturi înțelepte și ceai, dar neretrăgându-se de la luptă, atunci când circumstanțele iminente cer acest lucru.
Astfel, pot afirma faptul că, dacă ești pasionat de lumea universurilor ficționale, cu un aer distopic, ,,Avatar Aang” este seria animată perfectă pentru tine. Îmbină atât concepte precum lumea spirituală în care Aang trebuie să călătorească, idile de dragoste (în secret consideram că Zuko și Katara fac un cuplu drăguț, nu mă judecați), lupte pline de curaj și un umor desăvârșit. Întregul serial reprezintă atât un echilibru între elementele apă, aer, pământ și foc, dar și un echilibru al scenariului, animației, vocilor și acțiunii.
Pe final, ca de obicei, cum plănuiesc să fac, vă voi lăsa fragmentul meu preferat din întregul serial:, acesta aparținând chiar unchiului Iroh:
În cele mai întunecate timpuri, speranța este ceva ce îți oferi singur. Acesta este sensul puterii interioare.
Ultima editare 20/11/2022 22:10

Clasa: Utilizator
test
Ultima editare 10/12/2022 21:09