Distribuie:
Muzeul de Artă Brașov
21 / 22
Bulevardul Eroilor 21, Braşov, Braşov
Cultural
Finalizat

„Noaptea Grădinilor Misterioase”: Expoziția artistului Vadim Crețu & eco-performance cu Alina Tofan marchează evenimentul Noaptea Muzeelor desfășurat la Muzeul de Artă Brașov. Acesta va avea loc la data de 14 mai 2022, între orele 18.00 - 24.00.

„Noaptea grădinilor misterioase” va fi un prilej nemaipomenit pentru a vizita noua expoziție temporară a Muzeului de Artă Brașov, într-o atmosferă distinctă, pe timp de noapte. Evenimentul îl aduce în fața publicului pe artistul Vadim Crețu, în expoziția „Grădini misterioase”. O frumoasă colecție de picturi în ulei va scoate în evidență frumusețea botanică a lumii înconjurătoare sălbatice, omul fiind doar o prezență efemeră.
Din partea Asociației Culturale Macaia, artista Alina Tofan va realiza un eco-performance dedicat spațiului verde care ne înconjoară, într-o manieră contemporană cu proiecții audio-video.

___________

Pentru desfășurarea optimă a evenimentului, Muzeul de Artă Brașov invită un număr de 20 de voluntari de toate vârstele care vor avea ca sarcini următorele:

- întâmpinarea vizitatorilor în muzeu

- supravegherea spațiilor muzeului cu atenție la securitatea lucrărilor de artă

- interacțiune călduroasă cu vizitatorii

- documentare fotografică a evenimentului

 

Înaintea evenimentului, voluntarii acceptați vor beneficia de un training la sediul muzeului, alcătuit din 2 etape:

- Etapa 1: familiarizarea cu spațiul Muzeului de Artă Brașov și cu expoziția permanentă

- Etapa 2: familiarizarea cu noua expoziție temporară

___________

Patrimoniul muzeal cuprinde peste 4500 de bunuri culturale (pictură de şevalet, grafică, sculptură, artă decorativă, icoane, tapiserie, covoare orientale, etc.). Colecţia de pictură, grafică şi sculptură este reprezentativă pentru arta românească modernă şi contemporană şi pentru arta transilvăneană din secolele XVI-XX.

Expoziţia permanentă (Galeria Națională) reunește picturi și sculpturi care ilustrează evoluția artei transilvănene între secolele XVIII-XIX, evoluția artei românești între secolele XIX-XX și cea a artei brașovene de la portretele patriciatului brașovean din secolul XVIII până la lucrări realizate în perioada postbelică.

Expozițiile temporare ale muzeului aduc în atenția publicului artiști contemporani sau opere de artă consacrate ale altor muzee din țară sau din străinătate, abordând diferite teme.

 

 

Început:

13 mai 2022 13:00

Sfârșit:

15 mai 2022 11:40


Evenimentul a început


Abilităti:

Cultural (Începător)

Locație