Altele
  • 21-02-2022

Pentru al patrulea an la rând, programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, își propune să susțină sectorul neguvernamental și să ofere oportunități acestor entități pentru a dezvolta comunitățile din care fac parte, prin proiecte de responsabilitate socială. Pe data de 1 martie 2022, ora 9:00, se lansează primul apel din ediția 2022 a programului, pe www.startong.ro, urmând ca în fiecare lună, pe data de 1, să fie lansate noi apeluri, până în decembrie 2022. Tot pe această platformă sunt disponibile

și noile informații referitoare la regulile de aplicare, evaluare și finanțare a proiectelor.

Direcțiile principale ale programului rămân educația, socialul, sănătatea, mediul și cultura, în cadrul cărora aplicanții pot să vină cu idei de proiecte care să aibă un impact pozitiv în comunitate, atât pe plan local, cât și național.

În fiecare lună, organizațiile pot aplica pentru unul dintre cele 3 praguri de finanțare:

•        pragul I, cu o valoare de până la 1.000 de euro;

•        pragul II, cu o valoare cuprinsă între 1.000 și 5.000 de euro;

•        pragul III, cu o valoare cuprinsă între 5.000 și 10.000 de euro.

Evaluarea proiectelor va fi realizată de către echipa programului, urmând principiul primul aplicant, primul evaluat, acesta fiind de altfel și motivul pentru care accentul se pune în program pe simplificarea aplicării, nu pe un proces birocratic și aptitudini de specialitate privind scrierea de proiecte. Proiectele vor fie evaluate de echipa programului până la epuizarea bugetului stabilit pe un anumit pilon, iar proiectele câștigătoare vor fi monitorizare pentru o implementare cât mai eficientă pe toată durata acestora. Cei care nu reușesc să obțină finanțare într-o lună pot să reaplice în oricare dintre lunile următoare. Orice organizație/instituție/grup pot beneficia de maximum 2 proiecte finanțate printr-o ediție a programului.

O altă componentă pe care se va pune accent în noua ediție a programului este cea de dezvoltare organizațională. Câștigătorii fiecărei ediții vor beneficia de ateliere de formare specifice care îi vor ajuta în implementarea cât mai eficientă a proiectului, dar și organizațiile neguvernamentale, instituțiile de învățământ, grupurile informale care urmăresc programul pe canalele de comunicare vor fi la curent cu ateliere specifice mediului guvernamental și nu numai.

Start ONG 2021 a reușit să finanțeze 139 de proiecte comunitare de către 115 ONG-uri&fundații, 23 de instituții de învățământ și un grup informal, cu un buget de 498.646 euro

investiți. 2.641.074 de persoane din România (elevi, studenți, copii, adulți, seniori, cadre didactice) au fost beneficiari direcți ai programului prin proiectele implementate.

Toate modificările din regulament se găsesc aici, iar toate noutățile despre program se regăsesc pe www.startong.ro.

Comentarii