Clasa: Utilizator
Cumpărarea unei uși nu este doar o alegere practică, ci și una estetică. Indiferent dacă renovezi sau construiești, o ușă de calitate aduce siguranță, izolație termică și un plus de stil locuinței tale. Găsește modele moderne, clasice sau minimaliste, potrivite pentru orice gust și buget.
Ultima editare 21/04/2025 19:07
Clasa: Utilizator
Bud, bu barədə danışmaq mənim üçün hələ də bir az qəribədir, çünki mən heç vaxt özümü qumar adamı kimi görməmişdim. Amma olan oldu, həyat işlədiyim zavodun bağlanması ilə məni bir anda nə edəcəyini bilməyən, 45 yaşında, təcrübəli fəhlə vəziyyətinə saldı. Üstəlik, qızım universitetə hazırlaşırdı, müqavilə pulu yığırdıq. Evdə oturub pəncərədən boş-boş baxmaq mənim xarakterimə uyğun deyildi. Ona görə də nə isə axtarırdım, beynimi dağıtmağa çalışırdım. Bir gün gecə yata bilmədim, telefonu əlimə alıb sosial şəbəkələrdə səhifələri dəyişirdim. Birdən bir reklam çıxdı – nə isə rəngli, şən musiqi ilə. Reklamda deyilirdi ki, bir neçə kliklə əyləncə dünyasına qoşula bilərsən, üstəlik ilk depozitə bonus verirlər. "Niyə də yox?" – deyə düşündüm. Axı mərc eləmək, kiminsə qələbəsini izləmək mənə həmişə maraqlı gəlmişdi, amma özüm heç vaxt cəhd etməmişdim.
Səhər açıldı, qızım dərsə getdi, arvad işə yollandı. Mən tək qaldım, çaydanı ocağa qoyub yenə həmin reklamı xatırladım. Telefonu götürüb axtarışa başladım. Yadımdadır, əlim bir az əsirdi, çünki bu mənim üçün tamamilə yeni bir şey idi. Nəhayət ki, düzgün linki tapdım və mostbet scaricare applicazione per android yazıb axtardım. Rəsmi sayt çıxdı, proqramı yükləmək üçün təlimatlar sadə idi. Quraşdırdım, qeydiyyatdan keçdim. Adımı, soyadımı yazdım, pul kisəmi bağladım. İçimdə qorxu ilə həyəcan qarışıq bir hiss vardı. "Bəlkə, heç başlamayasan?" – deyə öz-özümə sual verdim, amma artıq gec idi. İlk 20 manatı yüklədim, bonusu aldım və oyunlara baxmağa başladım.
Əvvəlcə sadəcə slotları fırladırdım, qaydaları anlamağa çalışırdım. Qırmızı-qara rənglər, rəqəmlər, bəzən cüzi qazanclar olurdu, bəzən uduzurdum. Bunu bir oyun kimi qəbul edirdim, pul itirmək fikri məni çox narahat etmirdi, çünki məbləğlər kiçik idi. Amma bir həftə sonra elə bir gecə oldu ki, onu heç vaxt unutmayacağam. Gecə saat üç idi, evdə hamı yatırdı. Mən mətbəxdə oturmuşdum, telefon səssiz rejimdə idi. Nə isə məni bu oyunlara çəkmişdi. Birdən bir slotda xoşuma gələn bir oyun tapdım – Məkan qədim Misir idi, firondanlar, piramidalar. Qazanma xətləri bir az mürəkkəb idi, amma tədricən başa düşdüm. Əvvəlcə kiçik mərclər qoydum, sonra bir az artırdım. Və birdən – ekran işıqlandı, konfeti effektləri yağmağa başladı, musiqi yüksəldi. Mən heç nə başa düşmədim, sadəcə rəqəmlərin böyüdüyünü gördüm. 50 manat, 100 manat, 200 manat... Ürəyim döyünürdü. Sanki vaxt dayanmışdı. Sonda rəqəm 450 manat göstərdi. Əlimdə telefon, titrəyirdim. Bu, mənim iki aylıq maaşımın yarısı idi.
Səhərə qədər yata bilmədim. Pul çıxarıb-çıxarmamaq barədə düşünürdüm. Axı bu qədər asan qazanmaq olarmı? Yoxsa bu, bir tələdir? Qızımın təhsili üçün yığdığımız pul var idi, amma bu, tamamilə başqa bir məbləğ idi. Səhər tezdən qəhvə içərkən arvad gördü ki, halım yoxdur. Dedim yuxusuzam, başım ağrıyır. Qızım məktəbə gedəndə isə dərhal telefonu götürdüm. Hesabıma daxil oldum, pul hələ də orada idi. Nə edəcəyimi bilmirdim. Qorxulu idi, amma eyni zamanda həyəcan verici. Nəhayət ki, pulu kartıma köçürmək qərarına gəldim. Bir neçə dəqiqə gözləməli oldum, bu dəqiqələr mənə bir saat kimi gəldi. Və nəhayət, SMS gəldi: "Hesabınıza 450 manat daxil olmuşdur." Mən oturduğum yerdə sıçradım, az qala stəkanı yerə salacaqdım. Demək, bu, həqiqətən mümkündür!
Həmin gün arvadıma heç nə demədim. Axşam qızım kitab oxuyurdu, arvad televizora baxırdı. Mən onların yanına gəlib oturdum və sakitcə dedim: "Qızım, sənin təhsilin üçün bir az köməyim olacaq". Qızım təəccüblə mənə baxdı, arvad qaşlarını çatdı. Mən pulsuz kitab mağazasından aldığım hədiyyə kartını ona verdim. Qızım sevindi, arvad isə sonra mətbəxdə məndən soruşdu: "Pulu hardan tapdın? Axı iş yoxdur, maaş da az qalıb." Mən qeyri-müəyyən bir şey dedim, "əlavə iş tapdım" kimi. Özüm də bilmirdim ki, bu qədər yalan danışmaq mənim üçün çətin olacaq. Amma pul gerçək idi, xərclənə bilərdi.
Bir neçə gün keçdi. Mən tez-tez telefonuma baxırdım, amma oynamağa tələsmirdim. Sakit idim, qazandığım məbləğ məni qane etmişdi. Amma bir axşam yenə o həyəcanı hiss etdim. Qızım yatdı, arvad yorğun idi, tez yuxuya getdi. Mən televizor qarşısında tək qaldım. Telefonu əlimə aldım, proqramı açdım. Düşündüm ki, bəlkə bir az da oynayım, amma ehtiyatla. Bu dəfə daha təcrübəli idim. Oyunları diqqətlə seçdim, bonus təkliflərinə baxdım. Və yenə uduş gəldi. Bu dəfə 120 manat. O qədər də böyük deyildi, amma yenə xoş idi. Pul çıxartdım, bir hissəsini arvada gizli yemək sifariş etmək üçün xərclədim, qalanını isə kənara qoydum. Artıq özümü daha inamlı hiss edirdim. Hətta bir dəfə iş axtaran yoldaşıma da kömək təklif etdim, kiçik bir borc verdim. Ona dedim ki, "təsadüfi qazancım oldu". O da çox sual vermədi.
Sonrakı aylar belə keçdi. Mən həftədə bir neçə dəfə, adətən gecələr, hamı yatanda oynayırdım. Nə vaxtsa uduzurdum, nə vaxtsa udurdum. Amma ümumilikdə qazancım itirdiklərimdən çox idi. Nə vaxtsa hətta 600 manatlıq uduş da oldu. O zaman artıq özümə tam inanmışdım. Düşünürdüm ki, bu, mənim taleyimdir, bəlkə də mənim üçün yeni bir yol açılır. Axı mən heç vaxt bu qədər asan pul qazanmamışdım. Zavodda ağır işləyirdim, toz-torpaq içində, indi isə evdə, isti yataqda, sadəcə barmaqlarımı ekranda gəzdirərək pul qazanıram. Bu hiss çox qəribə idi, həm xoş, həm də qorxulu.
Yadımdadır, bir gün qızımın dostu gəlmişdi. Onlar kompüterdə nə isə oynayırdılar, gülürdülər. Mən də onlara qoşulub söhbət etdim. Söhbət əsnasında qızımın dostu dedi ki, atam da telefonla oyun oynayır, amma həmişə uduzur. Mən güldüm, amma içimdən keçirdim: "Kaş ki, sənin atan mənim kimi şanslı olsun". Sonra fikirləşdim ki, bəlkə də mənim təcrübəmi paylaşmalıyam. Amma necə? Axı bu, qumar oyunudur, hamı başa düşmür. Bəziləri üçün bu, sadəcə əyləncədir, bəziləri üçün isə problemdir. Mən özüm də bilmirdim ki, bu, mənim üçün nəyə çevriləcək. Ancaq hələ ki, yaxşı gedirdi.
Bir axşam arvadla oturub çay içirdik. O, işdən danışırdı, mən də dinləyirdim. Birdən soruşdu: "Sən son vaxtlar çox sakitləşmisən, nə olub? İş tapmısan?" Mən bir anlıq fikirləşdim, sonra dedim: "Yox, iş yoxdur, amma bir az əlavə gəlir tapmışam. İnternet vasitəsilə." Arvad təəccübləndi: "Nə işdir?" Mən də düzünü dedim: "Bir oyun proqramı var, şans oyunu. Bəzən qazanıram." Arvadın üzü dəyişdi, bir az narahat oldu. "Qumar?" – deyə soruşdu. Mən də sakitcə cavab verdim: "Yox, sadəcə əyləncə. Nəzarət edirəm, çox pul qoymuram." Arvad bir müddət susdu, sonra dedi: "Ehtiyatlı ol, zərər verər." Mən onu sakitləşdirdim, amma özüm də bilirdim ki, bu, sadəcə əyləncə deyil. Bu, artıq həyatımın bir parçasına çevrilmişdi.
İndi, bir il keçdikdən sonra, arxaya baxıram və düşünürəm: bu yol məni hara gətirib çıxardı? Qızımın təhsili üçün yığdığımız məbləğə əlavə etdiyim pul sayəsində o, istədiyi universitetə qəbul oldu. Arvadıma vaxtaşırı kiçik hədiyyələr ala bildim, evə lazım olan əşyalar aldıq. Özümə də yeni telefon götürdüm, köhnəsi artıq işləmirdi. Yeni telefonu quraşdıranda yenə mostbet scaricare applicazione per android yazıb proqramı yüklədim. Bu, artıq adət halını almışdı. Proqramın ikonası mənim üçün tanış bir simvola çevrilmişdi.
Amma hər şey həmişə yaxşı olmur. Bəzən elə gecələr olurdu ki, dalbadal uduzurdum, əsəbləşirdim, özümə qəzəblənirdim. "Bəsdir, daha oynamıram" – deyib söz verirdim. Amma bir neçə gün keçirdi, həmin həyəcanı yenidən hiss edirdim. Bu, bir növ asılılıq idi, bunu başa düşürdüm. Ancaq mən onu idarə edə bildim. Həmişə limit qoydum özümə: nə qədər xərcləyə bilərəm, nə vaxt dayanmalıyam. Və bu qaydalara əməl etdim. Ola bilsin ki, bu, mənim iradəmin gücü idi, ya da sadəcə xoşbəxtlikdən uduşlar tez-tez gəlirdi. Bilmirəm.
Bu gün qızım təzə tələbə həyatına başlayıb, arvad işdən razıdır, mən də özümü faydalı hiss edirəm. Əlbəttə, bu, ənənəvi iş deyil, amma həyat bəzən gözlənilməz yollar təklif edir. Mən heç vaxt böyük uduşların dalınca qaçmadım, sadəcə şansımı sınadım və bu şans mənə güldü. İndi oynamağa davam edirəm, amma daha sakitəm, daha təcrübəliyəm. Hərdən düşünürəm: bəlkə də bu, mənim taleyim idi, məni bura gətirən yol idi. Və bu yolda mostbet scaricare applicazione per android bir açar rolunu oynadı. Qəribədir, elə deyilmi? Adi bir işsiz fəhlə, bir axşam yata bilməyib telefonu əlinə alır və həyatı dəyişir. Mən hələ də inanmıram bəzən. Amma pul realdır, qızımın təhsili realdır, arvadın gülüşü realdır. Qalanı isə – sadəcə rəqəmlər və ekrandakı işıqlar.
Ultima editare 07/03/2026 12:12